Καλώς ήλθατε!!!!

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

12 Οκτ.1944 Σας ομιλούν ''αι ελεύθεραι Αθήναι''



Την Κυριακή συμπληρώνονται 70 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας
12 Οκτ.1944,εδώ ραδιοφωνικός σταθμός Αθηνών,αναφωνεί ο εκφωνητής και, αμέσως ακούγεται ο εθνικός μας ύμνος. ''Σας ομιλούν αι ελεύθεραι Αθήναι'' ακούγεται ξανά γεμάτη από εθνική υπερηφάνεια η φωνή του εκφωνητή.
Ανάμικτα συναισθήματα εκτιμώ ότι θα επικρατούσαν εκείνη την εποχή στο άκουσμα της είδησης ότι η Πατρίδα μας είναι πλέον ελεύθερη.Η Ελληνικη σημαία θα κυμάτιζε ξανά υπερήφανη στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Χαρά και λύπη λοιπόν, δύο συναισθήματα που συνήθως πάνε μαζί. Όλοι βγήκαν στους δρόμους άλλλοι γελούσαν και άλλοι έκλαιγαν,ήταν όμως κλάμα χαράς, γιατί είχαν χάσει δικούς τους ανθρώπους ή πιο σωστά ''θυσιάσαν'' τη ζωή τους για την  ελευθερία της πατρίδος.Τότε την αγάπη προς την πατρίδα το θεωρούσαν τιμή και υποχρέωση και όχι εξαναγκασμό.

Ιστορική έκθεση για τα 71 χρόνια από την Απελευθέρωση της ΑθήναςΥπερήφανοι λοιπόν βγήκαν όλοι στους δρόμους να ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝ,γιατί περί γιορτής πρόκειται.Τόσα υπέφερε η πατρίδα μας αλλά και ο λαός μας.Υπήρχαν όμως και μερικοί  που δεν γιόρτασαν ποτέ γιατί έκαναν το μοιραίο λάθος να αγνοούν την ιστορία.Πίστεψαν ή τους έκαναν να πιστέψουν(κακώς)ότι θα είμαστε για πάντα σκλαβωμένοι.Φαίνεται ότι η ιστορία για αυτούς ήταν άγνωστη.Με το να προδίδουν το αίμα τους νόμιζαν ότι θα είναι για πάντα ασφαλείς.Το αίμα όμως αυτό πότιζε συνεχώς το δέντρο της λευτεριάς για να έλθει η ποθητή εκείνη μέρα που ο κόσμος έβγαλε από τα σεντούκια του τις Ελληνικές σημαίες και άλλοι τις έβαλαν στα μπαλκόνια και άλλοι τις πήραν και τις κυμάτιζαν στους δρόμους για να γιορτάσουν  ξανά το αναφέρετο δικαίωμα της ελευθερίας.Το δυσάρεστο είναι ότι πολλοί συμπατριώτες μας δεν γνωρίζουν ότι σαν σήμερα στις 12 του Οκτώβρη 1944 η Ελλάδα απέκτησε την ελευθερία της όχι γιατί μας την έκαναν ''δώρο'',αλλά γιατί όποτε χρειάστηκε χύθηκε για την απόκτηση της Ελληνικό αίμα για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.
Πως  όμως εμείς σήμερα τιμούμε όλους αυτούς τους επώνυμους και ανώνυμους ήρωες; Πως η πολιτεία γιορτάζει την ελευθερία της.Καλές είναι και οι ''κλειστές'' εκδηλώσεις αλλά απουσιάζει η λαμπρότητα.Όπως γιορτάζεται με λαμπρότητα η επανασταση του 1821,το έπος του ΄40 έτσι θα πρέπει να γιορτάζεται και η επάνοδος της δημοκρατίας και της ελευθερίας.
                                            Ζήτω η Ελλάς,Ζήτω!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.