Καλώς ήλθατε!!!!

Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Αγ.Σπυρίδωνα Αργοστολίου!!





Η αγία αυτή ημέρα είναι ξεχωριστή, διότι παρά το κατανυκτικό κλίμα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, εορτάζει λαμπρά η Ορθοδοξία μας, η αληθινή Εκκλησία του Χριστού.
Ποιούμε ανάμνηση του κορυφαίου γεγονότος της εκκλησιαστικής μας ιστορίας, της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων, το οποίο επισυνέβη το 843 μ.Χ. στο Βυζάντιο, χάρις στην αποφασιστική συμβολή της βασιλίσσης και μετέπειτα αγίας Θεοδώρας, συζύγου του αυτοκράτορα Θεοφίλου (840 - 843 μ.Χ.).
 Η εικόνα στην Ορθοδοξία μας δεν αποτελεί αντικείμενο λατρείας, αλλά λειτουργεί αποκλειστικά ως μέσον τιμής του εικονιζόμενου προσώπου.
 Οι Πατέρες όρισαν να εορτάζεται ο θρίαμβος του ορθοδόξου δόγματος την πρώτη Κυριακή των Νηστειών για να δείξει στους πιστούς πως ο πνευματικός μας αγώνας θα πρέπει να συνδυάζεται με την ορθή πίστη για να είναι πραγματικά αποτελεσματικός.
Σήμερα εις ανάμνηση της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων στην εκκλησία μας του Αγ.Σπυρίδωνος αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία σχηματίστηκε μια μικρή πομπή όπου ο πρωτοπεσβύτερος Ιωάννης Μεσολωράς μαζί με το ευσεβές εκκλησίασμα,κρατώντας στα χέρια τους τις Άγιες εικόνες, περιήλθαν του Ιερού Ναού.
Παρακάτω φωτογραφίες από το σημερινόν λαμπρό εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας !!!  
Και του χρόνου με υγεία !!!!



 

 








 Φωτογραφίες Διον.Μεσολωράς & Σωτ.Σάρλος
Αποσπασματικό κείμενο από τη σελίδα
 http://www.saint.gr/138/saint.aspx



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.