Καλώς ήλθατε!!!!

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Ξημερώνει 28η Οκτωβρίου 1940!!!



       Προς στενωπό Κλεισούρας

Ξημερώνει 28η Οκτωβρίου 1940.Η ώρα είναι περίπου 03:30.Ο Ιταλός πρεσβευτής στην Αθήνα Γκράτσι κτυπά την πόρτα του πρωθυπουργού της χώρας Ιωάννη Μεταξά για να του επιδώσει τελεσίγραφο με το οποίο ο Μουσολίνι απαιτούσε από την Ελλάδα να μην εμποδιστεί  ο Ιταλικός στρατός να καταλάβει ορισμένες  στρατηγικές θέσεις της πατρίδος μας.Η διορία να αποφασίσει ο πρωθυπουργός ήταν μόνον τρεις ώρες,διορία η οποία όμως δεν ετηρήθη. 
         Ο Ιωάννης Μεταξάς κοίταξε στα μάτια τον Ιταλό πρέσβη και του απάντησε:''Λοιπόν κύριε, έχουμε πόλεμο''.Με τη φράση αυτή βγήκε από τα χείλη του πρωθυπουργού το μεγάλο ΟΧΙ.            Ένα ΟΧΙ που αγκαλιάστηκε με πρωτοφανή ενθουσιασμό από τον Ελληνικό λαό ανεξαρτήτου πολιτικών πιστεύω.Η Ελλάδα τότε έγραψε δαφνοστεφανωμένες σελίδες ιστορίας.
        Σήμερα η πατρίδα μας βιώνει έναν απίστευτο οικονομικό πόλεμο εξαιτίας των μέχρι τώρα ανεύθυνων πολιτικών χειρισμών.Η εθνική μας κυριαρχία έχει χαθεί.Η δημοκρατία έχει καταλυθεί και όμως ουδείς φαίνεται διατεθειμένος να αγωνιστεί για τα ''όσια και ιερά'' αυτής της φυλής.
        Σε λίγες ώρες θα ακούσουμε από τους ''άρχοντες'' του τόπου μας τις γνωστές ευχές,το γνωστό ευχολόγιο υπέρ των ηρώων......είθε και εμείς να γίνουμε άξιοι συνεχιστές.... αλλά δυστυχώς μένουμε στα λόγια.   
       Θα ξημερώσει και  η 29η Οκτ.2018 και όλα θα έχουν ξεχαστεί.
                                     Δυστυχώς για μας, λέμε πολλά και πράττουμε ολίγα.
       Τότε όμως σύσσωμος ο λαός μας σαν χείμαρρος ξεχύθηκε στους δρόμους κρατώντας ελληνικές σημαίες για να γιορτάσουν το ΟΧΙ,γιατί δεν έφθανε μόνο το ΟΧΙ του πρωθυπουργού εάν δεν αγκαλιαζόταν ένθερμα και από τον Ελληνικό λαό.
       Σήμερα δεν υπάρχουν ηγέτες για  να στηριχτεί ο ''τραυματισμένος'' λαός μας.Ή μάλλον μπορεί να υπάρχουν αλλά δεν τους βλέπει η Ελληνίδα και ο Έλληνας γιατί τα μάτια του βλέπουν μόνο χρώματα,κόκκινο,μπλε,πράσινο κλπ.
                                                           Θέλω να κλείσω με την ευχή 
ότι ο Έλληνας επιτέλους θα ξυπνήσει και θα αναζητήσει ''καλυτέρα τύχη'' από ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με το σημερινό επάγγελμα της πολιτικής,να βρει αυτούς που με αυταπάρνηση έχουν δώσει και θα δώσουν εάν ζητηθεί το αίμα τους για την πατρίδα αλλά και να αγαπάνε πραγματικά και όχι μόνο προεκλογικά (υποτίθεται)τον Έλληνα πολίτη.
                                                        Τέλος αποτίω φόρο τιμής
 προς όλους τους ανώνυμους και επώνυμους αγωνιστές του 1940 και τους διαβεβαιώνουμε εμείς οι ''γνωστοί '' αλλά και οι ''άγνωστοι'' πατριώτες ότι θα υπερασπιστούμε με αυτοθυσία και αυταπάρνησητην κάθε σπιθαμή Ελληνικής γης,αλλά και το δίκαιο της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα.
                       
                                                         Χρόνια πολλά στους απανταχού Έλληνες
                                                                    Ζήτω η Ελλάς!!!Ζήτω η 28ηΟκτ.1940!!!
                                                        Ζήτω οι Ένοπλες Δυνάμεις!!!Ζήτω ο Ελληνικός Λαός!!!
          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.