Καλώς ήλθατε!!!!

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Ο εορτασμός των Τριών Ιεραρχών στον Άγιο Σπυρίδωνα!!!



     Κάποτε θυμάμαι πως ανήμερα της εορτής των Τριών Ιεραρχών η μαθητιώσα νεολαία πήγαινε στην εκκλησία και όχι μόνο γιατί το επέβαλε   το άρθρο 16 του Συντάγματος,που εάν δεν κάνω λάθος δεν έχει αλλάξει τίποτα,αλλά γιατί το ήθελαν οι ίδιοι οι μαθητές και οι δάσκαλοι.  

    H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες(Αρθρο 16:(Παιδεία,τέχνη,επιστήμη). 

    Γιατί άραγε η αργία των Τριών Ιεραρχών που θεσπίστηκε πέρσι για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποτρέπει τον εκκλησιασμό των μαθητών με τα σχολεία τους ανήμερα της γιορτής των προστατών των ελληνικών γραμμάτων;          Γιατί δεν αφήνουν ελεύθερους τους Συλλόγους Διδασκόντων των Σχολείων να αποφασίσουν;

    Γιατί παραβλέπουν τις επιταγές του  άρθρου 16 του Συντάγματος;
    Ευτυχώς όμως υπάρχουν ακόμα δάσκαλοι που επιθυμούν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω και να οδηγήσουν τα παιδιά στην εκκλησία για να τιμήσουν τον Μέγα Βασίλειο, τον Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο.
    Και αυτό έγινε σήμερα 29 Ιανουαρίου 2019 στον Ι.Ν του Αγ.Σπυρίδωνος Αργοστολίου αλλά και σε άλλους Ι.Ναούς από όσο ξέρω.

   Τα παιδιά βέβαια ήταν λιγοστά αν και μερικά αποχώρησαν με τη δασκάλα τους,πριν τελειώσει η Θεία Λειτουργία, λόγω εκπαιδευτικών αναγκών αλλά η ζεστασιά μέσα στην εκκλησία υπήρχε και για να είμαι ειλικρινής σε κάποια στιγμή ''έχασα'' τον χρόνο και πήγα αρκετά χρόνια πίσω.
   Το μέλλον της Πατρίδος μας είναι αυτά τα παιδιά και πάνω σε αυτά χτίζουμε τα όνειρα μας, γιαυτό ας μην χάνουμε χρόνο και  να προσπαθούμε συνεχώς να  τους δίνουμε όλα τα απαραίτητα εφόδια για την μετέπειτα ζωής τους.
  Ο πρωτ.Ιωάννης Μεσολωράς εφημέριος του Ι.Ν τέλεσε τη Θεία Λειτουργία μα μέσα  στα μάτια του διέκρινα τον πόνο  και τη θλίψη του γιατί κάποτε αυτός ο Ναός γέμιζε από παιδικές ανάσες.
   Πριν τελειώσει η Θεία Λειτουργία είπε στους μαθητές λίγα αλλά μεστά λόγια για να κλειστούν-σφραγιστούν μέσα στην καρδιά τους δίνοντας  έτσι ένα μήνυμα  Αγάπης για την Εκκλησία μας , την ιστορία μας,σεβασμό και αγάπη στους γονείς των αλλά και στους δασκάλους των.
        Χρόνια πολλά με υγεία και μην ξεχνάμε πως αυτή η χώρα όσο και να ''πέσει'' κάτω ξαναγεννιέται μέσα από τις στάχτες της.

      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.