Καλώς ήλθατε!!!!

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Ας αφήσουμε την Εκκλησία .



 
Διαβάζω κατά καιρούς διάφορα για το εάν ο νέος Μητροπολίτης θα είναι η όχι εκ Κεφαλληνίας.Έχω την εντύπωση ότι οι παρεμβάσεις καλοπροαίρετες και μη δεν ωφελούν κανέναν και δεν οδηγούν σε σωστούς πάντα δρόμους.
Όλοι θα θέλαμε Κεφαλονίτη Ποιμενάρχη μα αυτό που προέχει είναι ο νέος μας Μητροπολίτης να έχει τα χαρακτηριστικά ενός σωστού, δικαίου, ενάρετου, εγκρατή, ταπεινού και πνευματικού ανθρώπου,διότι και ο Μητροπολίτης άνθρωπος είναι. Το να χωριστούν οι μεν και οι δε φανατισμός επιφέρεται και δεν ανταποκρίνεται στην εκκλησία μας.Εκτός τούτου όμως οφείλουμε σεβασμό στα πρόσωπα που κατά καιρούς εμφανίζονται στο προσκήνιο (όχι από πηγές της Ι.Σ)και εκεί δείχνουμε την δική μας εγκράτεια,ταπεινότητα και πνευματικότητα. Ας δώσουμε την ΕΝΕΡΓΕΙΑ μας όπως βλέπω από μερικούς στις πολιτικές εξουσίες εάν και βεβαίως μπορούν και έχουν και τη δύναμη και ας αφήσουμε την Εκκλησία,αυτή γνωρίζει ποιος θα είναι ΑΞΙΟΣ να 
αντικαταστήσει τον χαρισματικό,ας μου επιτραπεί αυτή η έκφραση, Μακαριστό μας Μητροπολίτη κυρό Γεράσιμο.
Τέλος ας μη λησμονούμε ότι ο Προστάτης και Πολιούχος μας Άγιος Γεράσιμος ο νέος Ασκητής δεν ήτο Κεφαλλήν αλλά ήλθε και έμεινε στο νησί μας και τιμάται ως Αγ.Γεράσιμος ο εν Κεφαλληνίας!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.