Καλώς ήλθατε!!!!

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

9-25 Μαρτίου 1941 Υψ. 731 ''Θερμοπύλες'' Δημήτριος Κασλάς!!!



 Ο Ταγματάρχης (τότε) Δημήτριος Κασλάς.Τχης(ΠΖ) Δημήτριος Κασλάς
 Δεν έχει καμία σημασία ο χρόνος που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα,σημασία έχει ότι ήταν 25η Μαρτίου,μια σημαδιακή ημέρα για όλους τους Έλληνες,θρησκευτικά και ιστορικά.
 Μερικές αποσπασμστικές προτάσεις από το άρθρο των σελίδων που ευρίσκονται στο τέλος
Η εντολή που έλαβε ο τότε Ταγματάρχης Δημήτριος Κασλάς ΗΤΑΝ:

«Επί των θέσεών σας θ' αμυνθήτε μέχρις εσχάτων, Η Πατρίς, η Ανωτάτη Διοίκησις απαιτεί να κρατήσητε ψηλά την τιμήν των όπλων».

 Οι ήρωες αυτοί έκαναν στην εντέλεια το καθήκον τους προς την πατρίδα. Κι ήταν οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, απλοί, καθημερινοί, ταπεινοί άνθρωποι του λαού.

 Ο Δημήτριος Κασλάς, μετά την απελευθέρωση οδηγήθηκε στην οδό της εξορίας, αντί να του αποδοθούν οι δέουσες τιμές, “έφυγε” στις 22 Φεβρουαρίου του 1966, από καρδιακό επεισόδιο.

Το ύψωμα 731(βρίσκεται περί τα 20 χλμ. βόρεια της Κλεισούρας) έγινε δόξα και το όνομά του γράφτηκε στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη: «731».


 Το Ύψωμα 731, όπως έμεινε γνωστό στην πολεμική ιστορία και των δύο αντιπάλων, υπήρξε ίσως ένα από τα πιο αιματοβαμμένα υψώματα ολόκληρου του παγκοσμίου πολέμου!Το Ύψωμα 731, όπως έμεινε γνωστό στην πολεμική ιστορία και των δύο αντιπάλων, υπήρξε ίσως ένα από τα πιο αιματοβαμμένα υψώματα ολόκληρου του παγκοσμίου πολέμου!  
                  
 Πηγές
 http://pheidias.antibaro.gr/1940/731.htm
 http://defenceline.gr/index.php/history/item/1217-istoria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.