Καλώς ήλθατε!!!!

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Η γιορτή του κατηχητικού στον Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος!!!



Πάνε πολλά χρόνια που στον Ιερό Ναό των Ταξιαρχών πήγαινα στο κατηχητικό που εάν θυμάμαι καλά λειτουργούσε σε κάθε ενορία και με ξεχωριστά τμήματα,τότε,αρρένων και θηλέων,εφημέριος του Ι.Ν  ο γνωστός μας παπά Χιόνης.
Καθόμαστε μέσα στον Ναό και ακούγαμε με προσοχή όλα αυτά που μα έλεγαν, απλά πραγματάκια για να είναι κατανοητά στο παιδικό μας μυαλό.
Στο τέλος περιμέναμε με χαρά να μας δώσουν κάποια εικονίτσα που απεικόνιζε τον Χριστό,την Παναγία ή κάποιον Άγιο και την κρατούσαμε με τόση ζεστασιά λες και δεν υπήρχε κάτι άλλο να ζεστάνει την παιδική μας ψυχή.
''Κύλησαν'' όμως τα χρόνια  και  την Κυριακή 16Δεκ.2018  ξαναζωντάνεψαν εκείνα τα παιδικά χρόνια και ήλθαν στο μυαλό μου όμορφες παιδικές  αναμνήσεις  που τις έζησα στην πολύ ζεστή γιορτούλα του κατηχητικού που λειτουργεί στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος με την επιμέλεια της δασκάλας και ενορίτισσα μας κυρίας Ελένη Γραικού.
Στη γιορτή παρευρέθηκαν,όπως ήταν φυσικό και οι γονείς των παιδιών που τα αποθανάτισαν στα μικρά σκετσάκια και ποιηματάκια τα οποία ήταν στον εορταστικό ρυθμό των Χριστουγέννων. Στο τέλος μοιράστηκαν στα παιδάκια αναμνηστικά δωράκια και κουβερτούλες οι οποίες είχαν την ''σφραγίδα'' του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ Δημητρίου.Παρέλειψα δε να αναφέρω πως υπήρξε ένας όμορφος μπουφές με την μέριμνα του Ι.Ναού και των γονέων των παιδιών.

Ο πρωτ. Δρ Ιωάννης Μεσολοράς εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Αργοστολίου

     Κοντά μας και η καθηγήτρια μουσικής κυρία Βέρα Γαλάτεια η οποία παίζοντας αρμόνιο και τραγουδώντας είτε μόνη της αλλά και με τα παιδιά έδωσε μια ξεχωριστή ''πινελιά'' σε αυτήν την ξεχωριστή εορταστική εκδήλωση.
    Όμως στην γιορτή μας παρευρέθηκε και η μητέρα του πατρός Ιωάννου η κυρία Άννα 95 ετών και έ με την εμπειρία των χρόνων της έδωσε τη σφραγίδα της  με ένα πανέμορφο τραγουδάκι.
Παρακάτω παραθέτω μερικές φωτογραφίες από την πανέμορφη και γεμάτη νοσταλγία των παλαιών χρόνων μου γιορτή.
                          Ο φωτορεπόρτερ μας Χάρις Αμούργης




















Φωτογραφικό υλικό από τον Χάρι Αμούργη και Σωτήρη Σάρλο





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.