Καλώς ήλθατε!!!!

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Μεγάλες θυσίες..... χωρίς ανταλλάγματα και συμβιβασμούς.



 Διαβάζοντας σήμερα δύο  δημοσιεύσεις ηρώων Ελλήνων(Λχία Δημ.Ίτσιου & Υποσμηναγού Κώστα. Περρίκου) ''έφυγα'' για μια στιγμή από τη σημερινή πραγματικότητα.Νόμιζα ότι ζούσα σε μια άλλη Ελλάδα με ιδανικά και που επικρατεί το αίσθημα του καθήκοντος .
Απλοί άνθρωποι σαν και εμάς έκαναν μεγάλες θυσίες χωρίς ανταλλάγματα και συμβιβασμούς.
Τι απάντησε  ο Λχίας Δημ.Ίτσιος στον Γερμανό Στρατηγό που θαύμασε την ανδρεία των Ελλήνων;Έτσι απλά... '' Έκανα το καθήκον μου'' και ο Γερμανός του ανταπάντησε και εγώ θα κάνω το δικό μου.Του παρουσίασαν,οι Γερμανοί, όπλα τον χαιρέτησε και στη συνέχεια τον εκτέλεσε στο κεφάλι.
Ποιες ήταν και οι τελευταίες λέξεις του  υποσμηναγού Κώστα Περρίκου; «Δεν αισθάνομαι τίποτα εναντίον σας. Εσείς κάνατε το καθήκον σας. Ομοίως, έκανα κι εγώ το δικό μου. Είμαι Έλληνας αξιωματικός της Αεροπορίας - Υποσμηναγός. Σας ευχαριστώ πολύ». Οι παριστάμενοι Γερμανοί αξιωματικοί χαιρέτισαν άπαντες στρατιωτικά. Στις 7:30 π.μ. αναφώνησε «Ζήτω η Ελλάς!» και δευτερόλεπτα μετά έπεφτε άπνους από τις σφαίρες του εκτελεστικού αποσπάσματος.
Αγαπητές φίλες και φίλοι δεν είμαι πολεμοχαρής,ξέρουμε όλοι τα δεινά ενός πολέμου,απλά μερικές φορές σκέφτομαι πως αυτοί οι απλοί άνθρωπο, με τις τόσες   κακουχίες που υπήρχαν την εποχή εκείνη,διατηρούσαν υψηλό το φρόνημα της φιλοπατρίας αλλά και της θρησκείας(ο υποσμηναγός πριν εκτελεστεί κοινώνησε των Αχράντων Μυστηρίων) .  Σήμερα δε χρειάζεται να πολεμήσουμε για να δείξουμε ο καθένας μας την αγάπη μας για την πατρίδα και στους συνανθρώπους μας.

Εκ του αποτελέσματος κρίνω ότι περισσότερο κοιτάμε τη τσέπη μας.Δεν έχουμε καταλάβει ότι εάν η ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΗΜΕΡΕΙ  θα ευημερεί  και ο λαός της.Τέλος όλοι ανεξαιρέτως αφανείς και μη ήρωες μας έπεσαν ΕΝΔΟΞΑ και ΤΙΜΗΜΕΝΑ.
Εμείς πρέπει να σκεφτούμε τι θέλουμε,τι οφείλουμε να κάνουμε για ένα καλύτερο αύριο για την Πατρίδα μας,τα παιδιά μας αλλά και για εμάς.
Κλείνω με ένα στοίχο από το ''Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει:
''Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει
δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά
μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει
και ξανά προς τη δόξα τραβά (τραβά, τραβά)
και ξανά προς τη δόξα τραβά

                               '' Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ''

Σωτήριος Διον.Σάρλος
Αξκός  Σ.Ξ ε.α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.