Καλώς ήλθατε!!!!

Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Λχίας Δημήτριος Ίτσιος...'' έκανα το καθήκον μου''.



Αφιέρωμα στον ήρωα Δημήτρη Ίτσιο...τον άλλο Λεωνίδα! ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΣΤΑ "ΕΛΛΗΝΙΚΑ" ΜΜΕ... 

 Mέσα σε τρείς ημέρες 251 συνάνθρωποι μας, τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο τη μνήμη ενός  ήρωα Έλληνα πατριώτη.
Δεν έχω στατιστικά για τις  ηλικίες που μπήκαν στον ''κόπο'' να πληροφορηθούν  για τον ,μέχρι ''χθές'' άγνωστο για πολλούς από εμάς, Λχία Δημήτριο Ίτσιο και, το αναφέρω  αυτό γιατί θα μπορούσε να είναι ένα ιδανικό πρότυπο ,για κάθε νέο πρωτίστως αλλά και για όλους  εμάς τους μεγαλύτερους.
Ας αφήσουμε τις σφαίρες που τρομάζουν μερικούς και  δίκιο έχουν και ας επικεντρωθούμε στις τέσσερις λέξεις που είπε στον Γερμανό Στρατηγό Σόρνερ όταν αυτός του έδινε τα συγχαρητήρια του λέγοντας του ότι ''με την αντίσταση σου ζωντάνεψες το πνεύμα των προγόνων σου'' και, τότε ο Λχίας Δημήτριος Ίτσιος του απαντά '' έκανα το καθήκον μου''.Τέσσερις απλές λέξεις που αγγίζουν και εμάς σήμερα αλλά  ενδεχομένως  ορισμένοι να μην δίνουμε την πρέπουσα σημασία  .
Τι σημαίνει καθήκον ή άνθρωπος του καθήκοντοςς;Είναι αυτός που εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του, θέτοντάς τις πάνω από τις προσωπικές του επιθυμίες.
Αυτός ήταν φίλες κι φίλοι ο αείμνηστος Δημήτριος Ίτσιος '' Άνθρωπος του Καθήκοντος'' και στο πρόσωπο  του βλέπουμε και αποτίουμε φόρο τιμής σε  όλους τους φανερούς και αφανείς ήρωες της Πατρίδος μας.
Αιωνία τους   η μνήμη.
¨Οποιος δεν έτυχε να μάθει για τον Δημήτριο Ίντσιο πατήστε εδώ.

Σωτήριος Διον.Σάρλος
Αξκός Σ.Ξ ε.α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.